amerika-again.reismee.nl

Goodbye Amerika, Holland, here we come!!

Even een samenvatting van de laatste dagen op Sanibel  eiland. Het lukte mij niet om ‘s avonds nog mijn blog te versturen want de WiFi is ruk in dit hotel.... Ook hebben jullie nog foto’s te goed van Edison en Ford, die doe ik er ook bij.

Donderdag, net als gisteren begonnen met zwemmen en lekker zonnen bij het zwembad. Er staat wat meer wind maar het is nog steeds heerlijk weer! We hebben al twee koffers gepakt (het juiste gewicht) met spullen die we de laatste dagen niet meer nodig hebben. We hebben berekent nog wat plaats te hebben in de koffers en we hebben nog wat wensen ;) We gaan richting Tampa, daar zijn we nog niet gestopt, om een winkelcentrum te zoeken. UTC is wat we vinden, University Town Centre, met valet parking? WTF? We komen het centrum via één van de zijkanten binnen, het is werkelijk een prachtig centrum (ik had foto’s moeten nemen....) MK, Guess, zelfs H&M zit hier! We lopen een rondje, drinken koffie en gaan richting uitgang. Dit keer hebben we de hoofd(uit)ingang en daar is de valet parking, wat een auto’s, Lambourgini, MB SLS AMG, Bentley Continental, Porsche 911 Turbo......tja, als ik zo’n auto had mocht er zeker geen onbekende mee rijden. We lopen naar onze rental truck en rijden naar Texas Roadhouse. Daar kun je lekker eten! Als we binnen lopen is het een drukte van jewelste, we zien het al, Football! Alle schermen staan aan, af en toe wordt er geklapt en roepen ze tegelijk Hi Yaaah!! De tweede keer doen we mee. Het is de ‘yell’ van het favoriete team. Het personeel verzamelt zich voor een heuse linedance, we klappen met zijn allen mee ;) We hebben weer heerlijk gegeten en gaan rond 20.30 uur richting hotel, anderhalf uur verder.

Vrijdag zijn we richting Miami gegaan, eerst richting MIA voor het inleveren van onze ‘truck’. Alvast even kijken waar we moeten zijn daarna rijden we naar fort Lauderdale naar een Factory Outlet Mall. We wilde eigenlijk nog naar een Civil War Museum maar we kunnen er geen vinden in de buurt. Als we weer richting hotel rijden gaan we over alligator alley. Je ziet de alligators op de kant liggen! Helaas mag je niet stoppen langs de kant anders had ik wat foto’s gehad! De navi is ermee gestopt dus we hebben een uitdaging! Het is ook al donker dus ik pak de kaart erbij maar deze is niet gedetailleerd genoeg, ik zie ons wel rijden op de plattegrond van de navi dus op die manier maar navigeren. Sanibel wordt pas heel laat aangegeven maar het is uiteindelijk gelukt!! We zijn weer in het hotel. Gelijk even een ‘niet storen’ bordje gehaald voor morgenochtend...even uitslapen ;) en dan starten we weer bij het zwembad, heel vervelend!

Vandaag, zaterdag, onze laatste dag op Sanibel. Vanmorgen bij het wegrijden naar Estero zien we op een parkeerterrein veel mensen staan met wat lijkt op oldtimers. We gaan even kijken en parkeren de auto. Er staan verschillende wagens, oldtimers maar ook hotrods en een VW busje uit 1967, gaaf!! De wagens rijden om de beurt weg, leuk om te zien ;)

We rijden weer door richting Estero om naar een ‘mall’ te rijden. Peet heeft een paar Dr. Martens gezien en wil die eigenlijk nog gaan halen (en we hebben nog plek;)). Voor dat we the ‘mall’ bereiken komen we een RV dealer tegen, we gaan even kijken. We parkeren de ‘truck’ aan de achterkant en lopen het terrein op. Er rijdt iemand met een golfkarretje (ja, zo groot is het) en zegt dat er iemand voor ons aankomt. Een paar minuten later staat er een verkoper voor onze neus. Hij stelt zich voor als Doug en laat ons verschillende RV’s zien. We zijn wat opties aan het bekijken omdat dit waarschijnlijk niet de laatste keer is dat wij Amerika bezoeken ;) Na veel info gekregen te hebben worden we met het golfkarretje naar onze rental gebracht. We vervolgen onze weg naar Estero en hebben de winkel vrij snel gevonden en belangrijker nog, ze hebben ze èn in de goeie maat! Het is inmiddels rond vieren, er dringt tot ons door dat we online kunnen inchecken. Bij Starbucks hebben ze buiten lekkere koffie ook goede WiFi. We zijn ingecheckt! Als we richting hotel terug rijden zoeken we voor de laatste keer één van onze lekkerste eettenten op, Texas Roadhouse! Het is er erg druk en er staat een rij. Het duurt een minuut of 20 voordat we een tafel krijgen en we krijgen een apparaatje (soort telefoon)maar na vijf minuten begint het apparaat te trillen en te flitsen. Ik loop ermee naar de counter en we hebben een tafel! Na het eten rijden we terug naar Sanibel maar niet zonder ijsje van Joey’s Custard, bekend om zijn softice. Morgen hebben we de wekker op 6.00 uur gezet, we gaan op tijd naar MIA! De navi werkt weer, gelukkig! De koffers zijn ingepakt, we zijn er klaar voor ;)

Zondagochtend 5.00 uur, de wekker gaat een uur te vroeg! We draaien ons nog even om..... Om 5.45 uur opnieuw, we gaan eruit! Ik zet alvast koffie voor ik mijn toilet doe ;) zonder koffie geen start en ik krijg ineens het besef dat ik morgen weer aan mijn eigen koffie zit, daar wordt ik vrolijk van! Om even half zeven checken we uit. We’re going to Miami, MIA. Het is vanmorgen een beetje gek klokkenwerk, wekker te vroeg en onze ‘truck’ staat op 7.40 uur als we onderweg zijn, vreemd! Hij is natuurlijk wel een beetje van slag geweest van de week. Als ik Peet’s telefoon aansluit voor muziek verandert de tijd naar 6.48 uur, hij is er weer ;) Je begint toch te twijfelen met die tijdzones, de WiFi in het hotel was natuurlijk ruk dus daar hebben we ook niets aan gehad. 

We rijden inmiddels weer over de I 75 dus we gaan weer over Alligator alley, helaas aan deze kant geen alligators gespot. Bij het vliegveld aangekomen hebben we bij de car rental afscheid genomen van onze metgezel, ‘witte olifant’, the ‘truck. 

Zo ook nemen we afscheid van Amerika, van de elf staten die we mochten bezoeken in onze vijf weken vakantie, Florida, Georgia, Alabama, Louisiana, Texas, Arkansas, Mississippi, Tennessee, North Carolina, South Carolina, Kentucky. Dankjewel voor jullie geduld omdat we de taal niet snel spreken, dankjewel voor jullie enthousiasme, dankjewel, voor jullie geweldige natuur!! 

Bedankt voor het lezen van mijn verhalen lieve mede Nederlanders! Ik hoop dat jullie een beetje mee hebben kunnen genieten van dit alles. Tot zo ;)

Reacties

Reacties

Monique

Wat hebben jullie veel gezien en meegemaakt! Ik heb helaas niet al jullie verhalen kunnen volgen, maar wel de meeste. Mooi om te lezen, en ook zeker heel gaaf de foto's te zien. Super leuk, om zo toch een beetje mee te reizen met jullie! Ik wens jullie een goede reis terug naar huis, en doe voorzichtig! Liefs van ons 💕😘🌺

Margareth van Wonderen

Dankjewel Monique en we spreken elkaar gauw;)

Erik

Lekker dat jullie er weer aankomen en zo een mooie tijd hebben gehad.........

Margareth van Wonderen

Zeker, tot morgen ;)

karin

Fijn om jullie weer te zien en vast te houden strx....heb genoten van alle verhalen en foto's💋

Margareth van Wonderen

🤗

Yvonne

Ik ga je verhalen weer missen... heel erg genoten van jullie mooie trip verhalen.. welkom thuis

Margareth van Wonderen

Dankjewel 😘❤️

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!